Indiferent de situația financiară a fiecăruia, există câteva modalități de a reduce costul de construcție şi nu strică să ne încadrăm într-o sumă cât mai mica posibil pentru a economisi bani pe care îi putem investi, de ce nu, tot în casa noastră.
Iată 6 sfaturi pentru a face asta:
1. Un aspect important care trebuie avut în vedere când dorim să demarăm o construcție este starea terenului.
Reducerea costurilor este posibilă dacă alegem un teren plat, fără pantă şi denivelări.
Construcția casei pe un teren denivelat necesită printre altele cantități suplimentare de beton pentru stabilizarea acestuia şi măreşte timpul de execuție, iar alternativa de a uniformiza terenul ne va costa de asemenea.
2. Dacă este posibil, achiziția unei parcele mai mari de teren împreună cu un prieten/membru al familiei şi dezmembrarea terenului în două părți poate reduce costul cu achiziția terenului.
În acelaşi timp, demararea lucrării de construcție a casei simultan cu noul vecin va reduce costurile de construcție a casei (pereti comuni, o lungime de gard mai mica, eventual trasee comune pentru utilități, etc.)
3. Realizarea unui proiect de arhitectură cât mai simplu
De exemplu, un acoperiş în două ape, care nu depăşeşte amprenta casei cu mai mult de 25% ne va costa semnificativ mai puțin decât unul în patru ape, iar tâmplăria de culoare albă este mai puțin costisitoare decât cea colorată.
4. Renunțarea la subsol, demisol sau pivniță
Din cauza săpăturilor suplimentare, a hidroizolației speciale, a armăturii şi betonului necesar costul infrastructurii casei va creşte cu mult (chiar şi cu 20%) dacă casa pe care o construim are subsol.
5. Optarea pentru o locuință cu structură uşoară (lemn, metalică)
Aceste locuințe au un timp redus de execuție (maxim 2 luni), ceea ce înseamnă un cost redus cu manopera. Prețul de construcție este mai mic decât în cazul celor de cărămidă, oferind totodată rezistență la cutremure, confort termic deosebit şi un grad superior de izolație fonică (cu peste 30% față de construcțiile din zidărie).
6. Angajarea unei firme specializate.
Experiența unor oameni calificați este desigur foarte importantă în procesul de construire atât pentru aspectul estetic final al casei cât mai ales pentru calitatea lucrărilor şi siguranța persoanelor care vor locui în acesta. Prețul materialelor necesare va scădea datorită relației îndelungate pe care aceştia o au cu producătorii/furnizorii de materiale. Se va evita risipa de materiale prin cumpărarea exactă a cantităților necesare şi reduce astfel pretul. De asemea nu va fi nevoie de achiziția/inchirierea de scule, echipamente, utilaje şi maşini necesare în procesul de construire.

Categories: despre noi

Leave a Reply